NEWS Legal

07.06.2019

Потребата од воведување на дуалното образование како комбинација на практични вештини, теоретски знаења и клучни компетенции и воспоставување рамнотежа помеѓу понудата и побарувачката на стручни, квалификувани и лесно вработливи кадри, беше целта за организирање на трибината: „Предизвици за подобрување на дуалното образование – идни чекори“, организирана од страна на  Европската бизнис асоцијација во соработка со […]

Read more
11.04.2019

Денес, делегација на Европската бизнис асоцијација, предводена од Претседателот на ЕБА, г-ѓа Катерина Бошевска, заедно со г-дин Радош Вукиќевиќ и г-дин Арбен Абдурахмани, Потпретседатели на ЕБА, и г-дин Димитар Ристовски, Извршен директор на ЕБА, оствари средба со г-дин Бујар Османи, Заменик на претседателот на Владата на РСМ, задолжен за европски прашања. На средбата, која помина […]

Read more