News

07.06.2019

Потребата од воведување на дуалното образование како комбинација на практични вештини, теоретски знаења и клучни компетенции и воспоставување рамнотежа помеѓу понудата и побарувачката на стручни, квалификувани и лесно вработливи кадри, беше целта за организирање на трибината: „Предизвици за подобрување на дуалното образование – идни чекори“, организирана од страна на  Европската бизнис асоцијација во соработка со […]

Read more
10.05.2019

Заокружувајќи ја серијата на средби со претставници на Владата на РСМ, би сакале да ве информираме дека денес, петок, 10 мај 2019, Претседателот на ЕБА, г-ѓа Катерина Бошевска, заедно со г-дин Димитар Ристовски, Извршен директор на ЕБА, оствари средба со г-дин Кочо Анѓушев, Заменик-Претседател на Владата на Р.С. Македонија задолжен за економски прашања. На средбата, […]

Read more
08.05.2019

Во серијата средби со претставници на Владата на РСМ, би сакале да ве информираме дека во петок, 03 мај 2019, делегација на Европската бизнис асоцијација, предводена од Претседателот на ЕБА, г-ѓа Катерина Бошевска, заедно со г-дин Радош Вукиќевиќ – Потпретседател на ЕБА, и г-дин Димитар Ристовски, Извршен директор на ЕБА, оствари средба со г-дин Драган […]

Read more
11.04.2019

Денес, делегација на Европската бизнис асоцијација, предводена од Претседателот на ЕБА, г-ѓа Катерина Бошевска, заедно со г-дин Радош Вукиќевиќ и г-дин Арбен Абдурахмани, Потпретседатели на ЕБА, и г-дин Димитар Ристовски, Извршен директор на ЕБА, оствари средба со г-дин Бујар Османи, Заменик на претседателот на Владата на РСМ, задолжен за европски прашања. На средбата, која помина […]

Read more
26.03.2019

Катерина Бошевска претседател на УО на Европската бизнис асоцијација На нашиот пат кон ЕУ мораме да изградиме стандарди кои ќе ги почитуваме и практично ќе ги живееме. Мораме да се ориентираме повеќе кон суштината, а не само формално да ги исполнуваме барањата и предизвиците кои стојат пред нас. Токму во таа насока ќе делува ЕБА […]

Read more